Kuvien kopiointi ilman lupaa kielletty!

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Tänään oltiin mökillä, siellä tuli treenattua Jaden kanssa muutaman kerran sivulletuloa, edessäoloa, katsekontaktia ja ekan kerran seuraamista namin avulla. Kaikki onnistui hienosti vieraassa paikassa, uusien ihmisten ollessa läsnä. Samalla tuli harjoiteltua häkissä oloa Siran treenatessa, tosin se ei ollut Jaden mielestä kovinkaan kiva harjoitus.. Mökillä Jade pääsi myös ensikosketuksiin luonnonveden kanssa! Siellä oli järven pinta noussut paljon ja pihassa oli valtavan iso, matala lammikko vettä jossa pääsi juuri sopivasti kahlailemaan. Oli siinä kivaa lapsilla ainakin! Sira nyt erityisemmin ei pidä vedestä, se kun pentuna putos Yyterin koirarannalla äkkisyvään ja pelästyi :( Jade ei pelännyt, kahlaili ihan rauhassa ja kulki Siran perässä. Molemmat kastelivat tassunsa, mutta maha jäi kuivaksi vielä :)

Siran kanssa otettiin ruutua! Taisi olla eka kerta, kun treenattiin sitä itsenäisesti. En tiedä, sopiiko meille sen treenaaminen kosketusalustan avulla, koska se meni ihan täysin pelleilyksi. Mä jotenkin onnistuin sählään sen pinnan opettamisen: Sira haukkuu lähtiessää sille, ottaa sen suuhun ja tuo mulle, menee makaamaan sen päälle peppu ylhäällä.. Miten ihmeessä mä oonki onnistunut sählään sen noin kovasti?!
Otin ruutua sitten "vanhalla" tavalla, eli vein namuja törppöjen keskelle kannen päälle ja lähetin ekaksi ihan läheltä, sitten kauempaa ja lopuksi todella kaukaa! Ekat kolme kertaa vein namit Siran nähden, neljännellä kerralla Jari vei nakit niim, ettei Sira nähnyt. Sira lähti kuin tykki joka kerta! Jopa silloin, kun ei tiennyt siellä olevan nameja. Äänetön tykki, ei haukkunut yhtään. Eli "ruutu" käskyllä ei hauku, mutta "pinta" käskyllä haukkuu..
Kokeilin pysähtyykö Sira ruudun sisälle käskystä, kyllähän se sen teki! Aluksi ehti tulla etutassut pois ruudun sisältä, en itse oikein hahmottanut rajoja. On muuten vaikeaa katsoa kaukaa, onko koira rajojen sisällä vai ei! Viimeinen kerta meni täydellisesti, pysähtyi käskystä rajojen sisällä. Maahanmenoa en vielä ottanut, ollaan vielä niin alkutekijöissä etten halunnut oma-alotteisesti sitä vielä sinne seata.

Perusasentoon tulo leuka ylhäällä, hyvässä ryhdissä katsomatta koiraa, oli joko hyvä tai
kamala. Ei mitään siltä väliltä. Joko Sira tuli todella lähelle ja hyvään paikkaan, tai sitten ei reagoinut ollenkaan tai jäi kauas/vinoon. Hyviä kyllä oli enemmän :)

Liikkeestä maahan, paluu taakse. Täydellistä, omasta mielestäni ;) En katsonut koiraa käskiessäni vaan pidin leuan ylhäällä, hyvä minä! Sain kyllä taistella etten olisi kurkannut edes ihan vähän, menikö se maahan vai ei..

Liikkeestä seis, paluu viereen. Leuka edelleen ylhäällä! Hyvin meni. Sira on kyllä taitava, tehtiin eka kolme maahanmenoa ja heti perään liikkeestä seis ja se teki kaiken oikein! Hyvä Sira!
Harjoittelimme paluuta taakse, oikealta puolelta. EVL:ssä kuulemma kierretään koira oikealta ja palataan sitä kautta perusasentoon, päätin nyt sitten jo aloittaa palautumisen tätä kautta. Mitenköhän muuten, mahtaako sekottaa Siraa kun treenataan taaksemenoa oikealta puolelta mutta ALOssa kuitenkin palaan suoraan sivulle vasenta puolta..? Hmm, täytyypä kysyä.
No, harjoittelu alkoi Siran seisoessa paikallaan ja minä vähän heijailin, kehuin, liikuin ja palkkasin. Sira seisoi hievahtamattakkaan, me ollaan taidettu kyllä tätä joskus ennenkin ottaa (toiselta puolelta kylläkin), koska se niin äkkiä tajusi jutun juonen. Mä pääsin todella nopeasti kiertämään Siran, ilman että tassukaan värähti. Nyt heti vaan huomenna uusiks ihan varovasti, jospa se siitä sitten jäisi oikeasti sille mieleen.

Ai niin, noutokin otettiin myös! Meni hyvin, nyt pysyi kyllä sivulla kapulan irrottamisenkin jälkeen, mutta perusasentoon en ollut tyytyväinen paitsi viimeisellä kerralla, silloin koko liike oli mahtava! Ja leuka pysyi ylhäällä koko ajan.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti