Kuvien kopiointi ilman lupaa kielletty!

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Jade 8 viikkoa ja 1 päivä

Kuraa, kuraa ja taas kuraa. Niin, ja pissaa. Paljon. Ainakin tulee todellakin testattua uuden, ihanan, valkoisen laminaattilattiamme kestävyys.. En tajua, miten noin pienestä pennusta riittää pissaa niin älyttömän paljon! Jade pissaa noin 4 kertaa tunnin sisällä, mutta pesuhuoneessa ollessaan se jaksaa jo pidättää monta tuntia. Miten ihmeessä mä ehtisin sitä viedä niin usein ulos?!

Jaden lepopaikka on pesuhuoneessa, siellä se nukkuu yönsä ja välillä aina päivällä. Aluksi Jade totutteli siellä oloon Siran kanssa, mutta nyt pärjäillään jo yksin. Todella hienosti pärjääkin! Ei mitään ongelmaa yksinolossa, olimme kotona tai emme. Pesuhuoneesta Jaden usein löytääkin, kun ollaan pitkään touhuttu jotain. Sinne portin taakse saa pennun omaan rauhaan kesken vilkkaan päivän ja Jade viihtyy siellä oikein mainiosti.

Hirveän paljon emme ole vielä Jaden kanssa treenanneet mitään. Päivittäin tulee tietenkin hihna-treeniä sekä luoksetuloja ulkoillessamme. Katsekontaktia aloimme harjoitella eilen, sujuu jo hyvin! Kokeilin heti ulkonakin, sielläkin toimii! Kontaktin kesto ei vielä ole pitkä, mutta idea alkaa selvästi jo juurtua. Ruokailujenkin yhteydessä vaadin jo katseen, ei kauaa mennyt kun neiti katsoi nappisilmillään.

Eteentuloa otin ekan kerran tänään. Aika homma! Nousee syliin, pureskelee kädet verille, seisoo, istuu lonkalle, menee vinoon.. No, kun pari onnistumista palkittiin niin niitä alkoi sitten tulla enemmänkin. Jade tuntuu olevan sopivasti ahne ja aika innokas tekemään ja oppimaan. Ihanasti jo itse keksinyt istumisen sisälle tulemisen yhteydessä. Ihanaa kun ei tarvi sitä erikseen vaatia, nyt vain vahvistan sitä ja liitän katsekontaktin vapauttamiseen.

Tänään teimme myös ensimmäisen kävelylenkin niin, että näimme muita koiria. Ei menty tervehtimään eikä ohitettu, katsoimme vain kauempaa ja pyysin katsekontaktia. Onnistui! (Jopa siitä koiranulkoiluttajasta huolimatta, joka ilmeisesti ei tajunnut yhtään mitän koiraetiketistä.. Vaikka olimme kauempana jalkakäytästä, hän vain päästi koiransa haistelemaan meidän koirien selkää, samalla kun minä yritän kiinnittää niiden huomiota.. Huh, tämän jälkeen minä kasvatan selkärangan ja komennan kaikki tuollaiset kauas laumastani! Jälkikäteen iski paniikki: mitä jos se koira olisi reagoinut agressiivisesti kun Sira kääntyi haistelemaan sitä? Siinäpä vasta ois ollut Jadelle sopiva ensimmäinen vieras koira-kokemus..)

Siran kanssa ollut hiljaiseloa, neidin maha on ollut sekaisin ja riisikuuri päällänsä. Jostain syystä riisipalkkaus ei oikein innostanut Siraa! :) nyt Sira selvästi pirteämpi ja huomenna alotetaan taas kiinteitä pikkuhiljaa. Sitten treeni taas jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti