Kuvien kopiointi ilman lupaa kielletty!

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Jee!!

Voi että, treenasin tänään taas Jade-pupusen kanssa. Se on niiiiiiin hyvä! :) Ahne, innokas, oppivainen ja kärsivällinen. Sivulletulo-harjoituksissa se istua nökötti vieressä kuin tatti, vaikka ensimmäisiä kertoja vasta otettiin. Siitä sitten vain paljon kehuja ja vielä enemmän palkkaa. Kätevää kieltämättä, kun Jade on niin rauhallinen, että ehtii ihan rauhassa opettamaan paikallaan oloja. Ei tarvi olla salamana vapauttamassa heti kun koiran pylly iskeytyy maahan! Vaikka tietenkin aluksi se palkkaus tulee heti oikeasta asennosta ja vapautus sen perään, jotta päähän iskostuisi se oikea asento. On muuten hankala miettiä, mikä on Jadelle se oikea paikka kun se on eri kokoinen kuin Sirkkunen! Sira on aika edessä, ina liikaa mun mielestä, joten nyt Jaden kanssa yritän sitä välttää. Isommalla koiralla liian edessä oleva perusasento huomataan helpommin.

Katsekontaktia, voi se on niiiiin älysuloinen pienine nappisilmineen.. :) Ruokailuissa tajuaa noin 10s. sisällä ottaa kontaktin, nyt alan jo vaatia pidempämä kuin pelkkänä vilaisuna. Selvästi jo parin päivän treenillä ollut vaikutus, sivulla ollessakin sain pienellä maiskautuksella katsekontaktin! Se oli kyllä kieltämättä upea, joskin "uhkarohkea" yritys, mutta Jade on niin rauhallinen ja älykäs että uskalsin edes yrittää. Niin, ja olen kyllä huomannut, että Jade ottaa nyt jo kontaktia oma-alotteisesti rauhallisissa tilanteissa ja halutessaan jotain :D ihana pieni kirppu! Pitäisi kaivaa kamera esiin ja ottaa oikein paljon kuvia.

Autoiluakin harjoiteltiin tänään, käytiin pienellä äänestysajelulla :) Molemmat haukut olivat takana häkissä, alkuunsa Jade vähän vinkui ja haukkui, mutta ilmeisesti Siran seura auttoi ja matka sujui oikein rauhallisesti. Imuroitiin muuten auto tänään niin, että Jade oli pihassa hihnassa kiinni sen aikaa, hienosti sekin sujui! Ei huutanut meidän perään vaan rauhassa tutki sen matkaa, mitä hihna antoi periksi. Tietenkin se hihna ylsi juuri siihen sahanpuru-roskakasaan minkä olin aiemmin lakaissut, siitähän se mieluisin leikki-ja makaamispaikka löytyi..

Jaden treenauksen jälkeen siirryin touhuamaan Siran kanssa. Voi sitä tyttöpientä, se oli niin täpinöissään muutamista makkaranpalasista, mitä uskalsin sille antaa. Sivulletulot oli salamannopeita ja tarkkoja, seuraaminen askeleen verran ja pysähdys todella superia! Uskomaton kontakti, vauhti ja into! Parin päivän treenaamattomuus ja riisikuuri näyttää kyllä saaneen tyttöön virtaa. Täytyypä sitten ennen kisoja tehdä melkein sama homma, ei ehkä näin rajuna ;)
Siran masu edelleen löysällä, mutta ei ole sellaista ripulia, että varpusparvet lentelisivät. Nyt odotellaan ja seurataan, mielestäni syy on stressi ja siihenhän nyt auttaa vain aika. On aika muutos koiralle, kun vanha lauma hajoaa ja uusi pentu tulee heti tilalle. Onneksi mamma sentään tajusi taas ottaa kainaloon nukkumaan reppanan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti