Kuvien kopiointi ilman lupaa kielletty!

maanantai 13. helmikuuta 2012

Siran treenejä

Ollaan Sirkun kanssa treenailtu hiljakseen, kerran viikossa hallilla ja kotona silloin tällöin kun energiaa riittää. Avoimen liikkeitä enimmäkseen hiotaan ja vähän voittajankin. Kaukot, nouto, tunnari, ruutu ja luoksetulon pysäytys on tällä hetkellä harjoitusohjelmistossa.

Kaukokäskyissä (avoimen luokan) ollaan edistytty, nyt sujui istumaan nousu 15metrin päästä! Ollaan hinkattu sitä vahvistaen, eli oon palkannut siitä paljon ja aloittanut aina läheltä ja siirtynyt kauemmas. Aluksi siis muistutus läheltä, mistä on kyse ja sitten siirrytään kauemmas. Näköjään tehonnut!

Nouto on vähän hajanainen, siinä on paljon pientä hiomista: Sira ottaa kierroksia lähdössä, koska nouto on sen mielestä NIIN huippu! Lähdössä siis haukkuu vähän. Kapulan hakee ja palauttaa vauhdilla, mutta nälvää kapulaa ja perusasento on yhtä huono kuin muutenkin. Eli noudossa siis on kunnossa käskyn odottaminen, kapulan hakeminen ja palauttaminen vauhdilla. Muut kaipaakin hiomista..

Luoksetulon pysäytys on ihan onneton. Pysähtyy kyllä, mutta ottaa askeleita. Vauhdissa ja kisatilanteessa varmasti yli koiranmitan. Pah. Harjoitellaan nyt vielä ihan kunnolla pysäyttämistä eli huutaessani "seis" käskyn, tulen itse vastaan ja pysäytän Siran liikkeen sillä. Ei ainakaan vielä oo tehonnut, katsotaan auttaisiko lisätreeni vai pitääkö keksiä jotain muuta.

Ruudussa harjoitellaan pintaa, siinäkin Sira ottaa kierroksia ja haukkuu lähtiessään sinne. Ärsyttävää, se on nyt syksyn aikana tullut tuo haukkuminen oikein kunnolla! Ennen haukkui treenatessa vain pinnalle menossa, kunnei oikein tiennyt mitä siltä odotettiin. Silloinkin se oli sellainen haukahdus. Nyt treeneissä se haukkuminen on j-a-t-k-u-v-a-a!! Tosi ärsyttävää.

Lopuksi paras eli TUNNARI! Sira RAKASTAA tunnaria, se on ihan huippua sen mielestä! Niin silti taitaa kaikki treenaaminen olla ;) Nyt Sirkku on kuitenkin selvästi tajunnut jutun ja se on selvästi kehittynyt siinä.
Ollaan harjoiteltu kotona piilottamalla kapulaa kaikkialle olkkarissa (seuraavaksi vuorossa alueen laajennus eli piilotan muuallekkin kuin olkkariin) niin, ettei Sira näe sitä. Kauhea nuuskutus kuuluu, kun se etsii kapulaa. Kovin kauaa se ei jaksa keskittyä ilman uutta käskyä, jos tuntuu että ei löydy. Kärsivällisyys on silti tässä jo harjoituksen myötä kasvanut eli nyt Sira jaksaa jo vähän pidempään etsiä itse.

Pari kertaa nyt ollaan vaikeutettu selvästi hommaa. Hallilla piilotin oman kapulan lähelle laatikkoa, joka oli täynnä tunnarikapuloita. Lisäksi siellä oli muutama kapula näkyvillä, ne oli jääneet joltain sopivasti häiriöksi. Sira lähti innoissaan etsimään omaa kapulaansa, kiipesi tunnarilaatikkoon ja haisteli ja kuopi, mutta yhtään kapulaa ei sieltä laatikosta suuhun ottanut. Myöskään vieraat kapulat ei saaneet reaktiota aikaan, vaan etsittiin ihan se oma kapula! Hieno tyttö.

Toisella kertaa tehtiin harjoitus hallilla niin, että oma kapulani laitettiin alimmaiseksi ja siihen päälle kaadettiin noin 20kpl puhtaita kapuloita. Ei yhtään epäröintiä, ei yhtään väärää kapulaa suuhun vaan keskittyneesti etsittiin se oikea kapula. Voitte uskoa, että tunne oli mahtava!! :)

Muutaman kerran kokeiltiin treeneissä laudan avulla, 4 puhdasta kapulaa ja yksi oma. Hienosti sekin sujui lukuunottamatta yhtä kertaa, kun Sira oli jotenkin koko treenin ajan kauheilla kierroksilla. Silloin ei selvästi malttanut enää toimia kunnolla vaan häsläsi. Täytyykin kiinnittää huomiota tuohon kierroksilla oloon..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti