Kuvien kopiointi ilman lupaa kielletty!

maanantai 20. helmikuuta 2012

Siran kisat 19.2.2012

Varoitus: jos et kestä ylenmääräistä hehkutusta, koiran (ja itsensä) kehumista sekä ylpeyttä hyvin menneistä kisoista, älä lue enempää.. :D

Koe oli Noormarkussa, tuomarina toimi Juha Kurtti. Tuomarina hän on mukava ja armollinen (jotkut sanoisivat lepsuksi ;)), ainakin aloitteleville koirakoille. Tässä pisteet liikeittän, suluissa arvio jonka itse olisin antanut tai kuvittelisin tiukemman tuomarin antavan..) Tuloshan oli siis AVO1, 194 pistettä, 1.sija ja KP :)

Paikkamakuu 10 (10, ei huomautettavaa. Sira oli valpas, ei kauheasti kuikuillut ääniä eikä häiriintynyt vaikka viereinen koira nousi.)


Seuraaminen ilman hihnaa 10 (8-9, käännös oikeaan väljä, muuten ok. En tiedä edistikö, todennäköisesti.. Meidän seuraamiseksi kyllä tosi hyvää. Vire oli mainio, samoin katsekontakti.)

Liikkeestä maahan 10 (10, ei huomautettavaa. Nopea maahanmeno, terävä nousu istumaan sivulle. Seuraaminen liikkeessä hyvää ja keskittynyttä.)

Luoksetulon pysäytys 8 (5-6, Sira pysähtyi todella hitaasti ja eteni ainakin metrin pari käskyn jälkeen.. :/ Huonoin liike. Vauhti oli kyllä KOVA, Sira näytti ihan pieneltä tykinkuulalta ampaistaessaan liikkeelle. Hyvää oli myös pysähdyksen jälkeinen sivulletulo, siinäkin oli hyvä vauhti.)

Liikkeestä seis 10 (10, terävä pysähdys heti käskystä, ei askelia mihinkään. Taaksepaluussa Sira katsoi perääni tassut tiiviisti maassa.)

Nouto 10 (9-10, jos nälväsi kapulaa (en itse tajunnut seurata sitä). Vauhti oli todella nopea, ekasta käskystä terävä ampaisu ilman epäröintiä kapulan perään. Vauhti pysyi takaisintullessakin todella hyvänä ja sivulletulo oli napakka, ilman törmäystä. ) Tuomari vielä kehui Siran irtaantumista ohjaajasta, kuulemma usein pikkukoirilla on vaikeuksia siinä. Hänen mielestään Sira olisi hakenut kapulaa vieä paljon pidemmältäkin ilman ongelmia.

Kaukokäskyt 10 (10, en keksi mitään mikä alentaisi. Liikeet oli teräviä ja napakoita, ja tapahtuivat nopeasti käskytyksen jälkeen. Ei epäröintiä, ei siirtymistä vinoon. Täydellinen keskittyminen.)

Hyppy 10 (9, ensimmäinen herpaantuminen. Meinasi hypätä esteen yli ennen käskyä, komentamisella palasi heti sivulle. Hyppäsi reippaasti käskystä ja istui nopeasti, mutta sitten katsoi yleisöä. Komentaessani sivulle oli sellainen sekunnin hetki, kun Sira ei heti reagoinut. Sitten vinkaisi tyyliin "no mä kuulin mutta kun en malttas"- ja sitten hyppäsi takaisin sivulle. En tiedä kuuliko tuomari vinkaisua, se oli ihan pieni piippaus. Sivu-käskyyn reagointikin oli vielä sallitun rajoissa, tosin tuomarit Tiina Heino ja Riikka Pulliainen olisivat varmasti napanneet ainakin tuon pisteen pois ;) )

Kokonaisvaikutus 10  (11. En voi muuta sanoa, kun että täydellinen suoritus meiltä!)

Tuomari kehui meitä suorituksen jälkeen vuolaasti. Ohjaaminen oli vaivatonta, Sira todella hyvin opetettu liikkeisiin, Siran keskittyminen loistavaa ja yhteistyö mahtavaa. En voinut kuin vain myötäillä, me toimimme kyllä saumattomasti yhteen koko suorituksen ajan. Mahtava Sira! Olen NIIN ylpeä Sirasta ja meistä!

Olimme hyviä jopa yleisellä tasolla, mutta ennen kaikkea verrattuna aikaisempiin treeneihimme ja kisoihimme. Tavoitteenani oli näissä kisoissa ykköstulos (eli väh.160pistettä.) ja Siran vireeseen sopiva palkkaaminen kisan aikana niin, ettei Sira lähde riekkumaan haukkuen ympärilläni. Tavoite saavutettu. En vapauttanut Siraa koko suorituksemme aikana, vaan se oli aina sivulla valmiina seuraavaan liikkeeseen. Kehuin ihan tyynesti sanomalla vain "Hyvä tyttö", aika tasapaksulla äänellä. Lisäksi koskin Siran kirsua, se kun tuntuu nauttivan fyysisestä kontaktista joten ajattelin sen sopivan rauhalliseen ääneeni. Toimi!

Sira keskittyi KOKO suorituksemme ajan minuun. Aina liikkurin kysyessä "onko ohjaaja valmis", katsoin Siraa ja totesin sen tuijottavan jo minua: joko me päästään tekemään? Ei haistelua, vilkuilua tai levottomuutta. Reipasta toimintaa, napakat sivulletulot, hyvä katsekontakti koko ajan. Mitähän muuta mä vielä voisin kehua? :D Se oli aivan täydellistä! Kaverini, joka harrastaa koiriensa kanssa PK-lajeja, kehui kovasti Siran vireen olleen niin hyvä, että se olisi ollut mahtava jopa PK-tokossa. Siellähän koirat pääsääntöisesti tekevät töitä korkeammalla vietillä.

Olen niin tyytyväinen meidän yhteistyöhömme suorituksen aikana. Sira kuunteli ja teki, kun ohjasin. Minä osasin pitää Siran virettä korkealla oikealla käytöksellä ja kehumisella, enkä antanut jännityksen hallita. Siran pysyessä koko ajan vierellä käskyn alla, koko suoritus meni nopeammin läpi. Aikaa ei haaskaantunut Siran vireen tasoittamiseksi kehumisen jälkeen, eikä siihen että saan ylipäätänsä haukkumisen loppumaan ja Siran sivulle takaisin.

Meidän suorituksemme oli täydellinen, meille. Omaan vaatimustasooni ja treeniaikaani nähden suoritus oli täysi 10. Pienet virheet eivät haittaa, koska yhteistyö toimi moitteettomasti ja Sira selvästi nautti koko ajan. Itsestäkin oli kieltämättä nautinto tehdä liikkeitä, kun luotti niiden menevän hyvin ja Siran toimivan oikein, niinkuin olemme harjoitelleet. Oli mahtava tunne, kun tiesi liikkeiden menneen nappiin. (edelleenkin meidän tasollamme nappiin, mutta kuten alussa sanoinkin, muutamaa virhettä lukuunottamatta suoritus oli jopa yleisellä tasolla hyvä ja olisi ollut tiukempienkin tuomarien arvostelemana hyvä. Muutama piste sinne tai tänne, suorituksemme yhteistyötä, Siran virettä ja keskittymistä ne eivät voi vähentää. Kokonaisvaikutus olisi ollut kaikilla tuomareilla 10, siitä olen varma. )

Voitte uskoa, että Sira sai palkaksi aika paljon nannaa ja hellittelyä :) Olen niin ylpeä pikkupystiksestäni, se kyllä osoitti mihin mitteleistä on! Sira on niin <3 :)

Ai niin, vaikka nämä oli "huonoimmat" ykköstulos-pisteet, suorituksena tämä oli paras. Kaikki toimi täydellisesti. Meillä on näköjään joko- tai, eli joko tuloksemme on reilusti alle ykköstuloksen tai sitten pisteet on lähemmäs täydet. Meillä ei ole yhtään ykköstulosta alle 190 pisteen! Sitten toisessa ääripäässä onkin 3-tulokset tai 2-tulokset. Me onnistutaan joko täysillä tai epäonnistutaan täysillä ;)

3 kommenttia: