Kuvien kopiointi ilman lupaa kielletty!

perjantai 17. helmikuuta 2012

Kyllä ihmislapsi osaa olla tyhmä!

Olen syksyn ja kevään ihmetellyt, miksi Sira on niin kovilla kierroksilla hallilla treenatessa. Se näkyy haukkumisena ja mun ympäri kiertämisenä, ei siis liikkeen aikana vaan heti sen jälkeen. No, tänään syy selvisi.

Oma oloni oli treeneissä vähän vaisu, sellainen rauhallinen. En jaksanut kauheasti itse riekkua ja nostattaa Siran virettä, joten Sirahan treenasi koko ajan nätisti ja keskittyneesti. Ei siis haukkumisia "vapaa"-käskyn tultua, ei ympäripyörimistä vaan keskittynyt odottaminen mitä kivaa nyt seuraisi. Kerran kokeilin palkata tuttuun tyyliin taputtamalla käsiä yhteen, joka on Sirkulle merkki hypätä käsiäni vasten nuolemaan naamaani. Sira sai hepulin, haukkui ja hyppi ympäriinsä. Niin, miten voi noin yksinkertaisen asian tajuamiseen mennä ikuisuus?!

Koko ajan ollaan vain puhuttu oikeasta viretilasta ja koiran vireen nostamisesta. Mulla vain sattuu olemaan koira, joka on oikeassa vireessä melkein aina! Miksi mun siis pitää väkisin yrittää nostaa sitä lisää, ja sillä aiheuttaa Siralle vain liian isot kierrokset. Tyhmä minä. Nyt siis palataan vain vanhaan nakkipalkkatreeniin höystettynä tilanteen vaatiessa sanallista kehua, hillitysti.. Kisatilanteessa se kehupalkkaaminen onkin vaikeaa, saa nähdä miten se onnistuu. Tai siis sanallista kehua saa olla, mutta kehonkielen ja äänen pitää olla rauhallista. Ei yhtään käsien heiluttelua tai mitään fyysistä, silittäminenkin harkitusti rauhassa.

Nyt vähän nolottaa; miten mä en oikeasti osaa lukea tota koiraani ja REKISTERÖIDÄ niitä asioita?! No, onneks mä opin tän treeneissä enkä kisoissa :P

Muuten treenit meni kivasti paikkamakuuta lukuunottamatta. Paikkamakuu menee silti iltapäivän rankkuuden piikkiin, oli pinna aika kireellä lasten takia. Sira on niin herkkä mun tunnetiloille, että se on voinut ihan hyvin paineistua siitä, että olin tuntia aikaisemmin ihan valmis pakkaamaan kimpsut ja kampsut ja muuttamaan aurinkorannalle ilman lapsia ja koiria :D

Tehtiin liikkeestä seis takapalkalla, pysähtyminen on h-i-d-a-s-t-a.. Jatketaan siis treeniä.
Kaukot; yksi muistutus istumaan noususta läheltä ja palkka, sitten kauemmas ja aina palkka maasta istumaan noustessa. Sira nousi joka kerta ekalla käskyllä, jee!
Liikkeestä maahan ja seis, ne oli nopeita. Ainoa virhe tuli seis-liikkeessä takaakierrossa. Sitä pitää varmistella vielä, Sira selvästi osaa sen mutta on vähän epävarma siitä, mitä siltä odotetaan.

Hyppy ja nouto meni kivasti. Tunnaria harjoiteltiin piilottamalla kapula, taas laitoin oman kapulani lähelle muita kapuloita. Ei meininkiäkään vieraisiin kapuloihin, vaikka niitä oli laatikollinen vieressä, sekä yksittäisiä aika lähellä. Aika tyttö, olen ylpeä :)

Ruutua otettiin kosketusalustan kanssa. Mikähän siinä on, että ruudun ollessa kunnolla laitettuna (siis viivat ja tolpat maassa), Sira ei hauku pinnalle lähtiessään. Jos taas harjoittelen pintaa ilman ruutua (samalla käskyllä), Sira haukkuu ja nostaa kierrokset, ottaa pintaa suuhun ja tekee ihme juttuja. Siihenkin on varmaan joku superyksinkertainen selitys, mitä mä en vain tajua.. Auttakaahan viisaammat :)

3 kommenttia:

 1. Heiheiii, tekin ootte tulossa sunnuntain tokokokeeseen? Meillekin eka koe sitten kesän jäljestä, huih. Mites Jarin ja Jaden treenit etenee? Koska kaksikko korkkaa kisakentät?
  * Johanna

  VastaaPoista
 2. Joo, mekin ollaan tulossa valitettavasti! Mitkään liikkeet ei oo kisakunnossa, mut saadaanpahan kisakokemusta! :P

  Jarin ja Jaden treenit, niin siis mitkä?! Jos kyseessä on sohvallamakoilun harjoittelu, niin se sujuu varsin hyvin molemmmilta! ;) Kisakenttiä joutuu kyllä siinä lajissa varmaan ihan hetken odottamaan.. :D

  VastaaPoista
 3. Tuttua tuo ahaa-elämyksen saaminen jossain asiassa, että miten sitä ei ole voinut aiemmin tajuta, vaikka ois ihan joku yksinkertainenkin asia. Ja oma keskittyminen, siihen pitäisi panostaa niin paljon! Eilen tehtiin agia ja yleensä kepeillä aina ensin varmistan mielessäni, että kummalta puolelta koiran tulee aloittaa pujottelu, että lähtee oikein. Nytpä en sitten ajatellut asiaa, ja vaikka pistinkin merkille, että näytti vähän hassulta, niin vasta kotona tajusin, että aloitushan meni väärin ja vielä palkkasin siitä. Hyvä minä...

  VastaaPoista