Kuvien kopiointi ilman lupaa kielletty!

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Täydelliset treenit

sekä Siran ei-niin-täydellinen puoli.

UPK:n treenit on nyt kesätauolla, mutta päätettiin Peikko-lapinkoiran (tai siis Peikon omistajan kanssa ;) mennä kentälle silti treenaamaan. Meillä kun ne avoimen kokeet ensi sunnuntaina painaa päälle, eikä liikkeet ole vielä kunnossa. Ai miten niin kiire? No, me mennään rotumestiksiin vain katselemaan muita ihania mitteleitä ja hakemaan kisakokemusta.

Treenit meni kentällä mahtavasti! Sira oli normaalia innokkaampi tekemään, oiskohan viileämpi sää vähän virkistänyt.. Nouto meni hyvin, palautti hienosti oikealle paikalleen. Kerran varasti lähdössä, mutta pari kertaa harjoiteltiin odottamista niin sitten jo sujui.

Estehyppy oli viime treeneissä ongelma: joka hypyn jälkeen, Sira meni maahan kun käskin istumaan. Tällä kertaa kuitenkin istuminen sujui joka kerta, ei merkkiäkään epäröinnistä. Ollaan otettu enemmän istu-harjoituksia kotonakin. Luultavasti koetilanteessa liikkeestä maahan ja seis kärsii tämän takia, seis-käskyn saadessaan Sira istuu..

Kaukot on aika hakusessa vielä, istumaan noustessa Sira hinaa pyllyänsä eteenpäin. Ollaankin harjoiteltu ihan vain läheltä ilman takapalkkaa ja muutaman kerran kauempaa takapalkan kanssa. Niin on sujunut hyvin, treeniä jatketaan :)

Luoksetulon pysätys on pieni ongelma, pysähtyy kyllä mutta hitaasti. En vain jaksa nyt ottaa siitä paineita, treenataan sitä kuntoon vielä ja nautitaan kisaamisesta ilman paineita :)

Seuraamista tehtiin normaalia pidempää pätkää ilman palkkaa. Välillä annoin lyhyemmältä väliltä palkan, välillä mentiin taas todella pitkää kaaviota ilman palkkaa. Hyvin pysyi vire (jee!) vaikka Sira oli vähän väljästi vierellä. Seuraamisen lopuksi palkkasin reilusti.

Paikkamakuu on ehkä kaikkeista isoin jännitysmomentti. Huh. Uuttahan on siis se, että olen piilossa koko ajan. Sira nousi istumaan, mutta palautettuani sen makaamaan se siellä pysyi loppuun asti. Myöhemmin otin uusiksi ja silloin pysyi koko ajan, ei tosin tehty 3 minuutin pätkää. Treeni jatkuu nyt ahkerasti, ettei se kisoissa nouse ja pilaa muiden suoritusta..

Parasta treeneissä oli Siran hieno vire ja tahto treenata. Se oli normaalia paremmassa vireessä ja selvästi NAUTTI! :)

Huomasin, että Sira puolustaa minua/ruokaansa todella vahvasti muilta koirilta. Peikko tuli syömään nakkia Siran kanssa viereeni ja Sirahan nosti kunnon äläkän! Peikolta jäi tukko karvaa Siran suuhun, kun neiti vähän päätti kertoa missä raja menee. Kiva juttu. Pieni kurinpalautus ja kehut kun antoi sen jälkeen nätisti Peikon syödä vieressä nakkia. Onneksi Peikko ei ole kaikista herkimpiä koiria, olisi tullut Sira-kammo.. Peikko ei pahemmin Siran ärhentelyistä välittänyt, ehkä myös siksi Sira niin rajusti sanoikin vastaan. Hyvin ne kuitenkin koko ajan toimeen tulivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti