Kuvien kopiointi ilman lupaa kielletty!

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Jaden ensimmäinen koirakoulu!

Jade aloitti tänään oppivelvollisuutensa suorittamisen TVAn eskarissa. Ikää Jadellahan on nyt reilu 15viikkoa, eli aika pikkupentu on vieläkin. Treenit meni todella hienosti! Jadessa on tapahtunut huima edistys niiden metsäreissujen jälkeen, nyt uskallan pitää Jadea vapaana lenkillä, kunhan Sira ei ole samaan aikaan vapaana, sitten Jade seuraa vain Siran tekemisiä ja vaeltelee liian pitkälle sen perässä.

Treeneissä harjoittelimme katsekontaktia, maahanmenoa ja luoksetuloa. Jaden luoksetulo oli aivan loistava! Täysin erilainen, mitä silloin ennen metsäreissuja, nyt Jade tuli vauhdilla, epäröimättä ja innokkaasti suoraan luokseni. Muuten asiat ovat vielä ihan alkutekijöissään, maahanmenossa käsiapu ihan täysin, nyt vain en enää pidä namua siinä kädessä, jolla ohjaan koiran maahan vaan palkka tulee toisesta kädestä. Tätä nyt sitten harjoitellaan, seuraavaksi häivytetään käsiapua pikkuhiljaa pois.
Otin itsenäisesti muutaman edessäistumis-perusasennon. Hyvin Jade osaa jo tulla jalkojen väliin istumaan, voisinkin jo vähän hankaloitttaa ja kokeilla tuolilla istuen.

Jade jaksaa jo hienosti keskittyä minuun ja hakee kontaktia, kunhan liian mielenkiintoista ohjelmaa ei ole tarjolla muualla. Kun olen saanut palkattua kontaktin ottamisesta, Jade yleensä tarjoaa itse aktiivisesti katsekontaktia ja pysyy lähellä. Katsekontaktin kesto oli jo treeneissä aika pitkä, vaikka koiria oli ympärillä! Totteli myös yllättävän hyvin "ei mene"-käskyä, muiden koirien/ohjaajien luo ei ole asiaa treenatessa. Olen kyllä niin ylpeä pikkupennustani, Jade tekee niin hienosti asioita vaikka en ole ehtinyt paljoa treenata sen kanssa. Selvästi sillä on motivaatiota ja tahtoa tehdä töitä yhdessä. Jari jo vähän mietti, josko hän menisi Jaden kanssa vesipelastukseen tutustumaan, kun ikää koiralla enemmän. Molemmat kun pitävät vedestä ja Jadehan on Jarin sydämen vienyt ihan täysin :) Meille taitaa tulla vielä kinaa sänkypaikoista, Sirahan meidän sängyssä nukkuu jo, mutta Jade viettää VIELÄ yönsä pesuhuoneessa.. ;)

Ai niin, olimme tänään Yyterin koirarannalla koko perhe. Oli aivan mielettömän lämmintä vettä! Venlakin sai vaellella vedessä koirien perässä ja koko tyttö oli aivan yhtä märkä kuin koiratkin. Jade nauttii todella paljon vedessä olosta, ei pätkääkään haittaa tunkea koko naamaa veden alle nähdessään jotain mielenkiintoista. Siralle vesi ei ole niin nautinnollista, mutta kyllä se ihan reippaasti itsensä kasteli kulkiessaan Jarin perässä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti