Kuvien kopiointi ilman lupaa kielletty!

torstai 31. maaliskuuta 2011

Midori

 Nyt voisin kertoa lisää Midorista. Virallinen nimi on Lecibsin Kosher, ostimme Midorin Kuusiston Jukalta muistaakseni huhtikuussa 2007. Midori oli aivan ihana pieni karvapallukka! Olimme aivan myytyjä, kuten kaikki muutkin läheisistämme.
Menimme Midorin kanssa Kontaktikoirien pentukurssille, mikä olikin onnemme, sillä siitä sain kipinän tokoon ja opimme valtavan paljon koiran kasvattamisesta, Midorihan on ensimmäinen koiramme.
Syksyllä 2007 olimme lomalla Bulgariassa ja Midori hoidossa ystäviemme luona. He kertoivat, miten olivat joutuneet viemään Midorin eläinlääkäriin koska siltä oli kynsi lähtenyt irti. Sen jälkeen pikkuhiljaa kynnet tippuilivat ja tassut olivat selvästi kipeät! Midori nuoli niitä ja vinkui, koko ajan.
Midori uinnin jälkeen nautiskelemassa luusta.
Eläinlääkäri määräsi kortisonia, verikokeita otettiin mutta mitään ei löytynyt. Kortisoni helpotti kipua, tassujen kalvaminen jäi. Yritimme myös vitamiineja, ruokavaliomuutoksia, lisäravinteita.. mutta mikään ei auttanut, kynnet eivät kasvaneet takaisin ja kortisoni teki koiran vähän ärtyisämmäksi.
Midorin lempipuuhaa kesällä.

Sama tilanne jatkuu nykyisinkin, kynnet eivät ole kasvaneet takaisin, tassut ovat kipeät. Eläinlääkäri käyntejä on useita, koepaloja otettu.. Kortisoni saatiin onneksi lopetettua, koska koira selvästi piristyi ja muuttui leikkisämmäksi sen jälkeen. Midori voi muuten hyvin, mutta pitkät lenkit tekevät tassut kipeäksi, lumi raapii anturat verelle ja Midori varoo tassujaan sohjosäällä todella paljon, selvästi sattuvat.

Kipuja ei kuitenkaan ole niin paljon, että koira tarvisi lopettaa. Agressiivisuutta lapsia/aikuisia kohtaan ei ole, haukkua ja äristä saattaa aluksi, mutta rauhassa päästyään tutustumaan tilanne rauhoittuu. 
Meillä Midori ei kuitenkaan voi enää hyvin. Lasten jatkuva liikkuminen paikasta toiseen stressaa, koska Midori haluaa nukkua kaiken keskellä. On vaikea opettaa lapsia olemaan menemättä lähelle koiraa, joka nukkuu keskellä olohuoneen mattoa! Ja vielä vaikeampaa oli yrittää opettaa Midori pysymään poissa, menemään eri huoneeseen tai omaan koppaan.. 

Siinä siis syy, miksi haemme Midorille uutta kotia. Haluamme antaa sille arvoisensa kodin, missä saa nauttia hellyydestä, rapsutuksista, sopivasta kurista ja ennen kaikkea rauhasta. Missä ei tarvi koko ajan olla varuillaan, odottaen koska nyt tulee joku lähelle? Jos Midorilta kysytään, niin myös mielellään sängyssä nukkumista, hyvää ruokaa, rauhallisia lenkkejä ja kenties tokoa, agilityä? Midori on helppo motivoida, loistava toko-kaveri (omaa syytäni huono toko-menestyksemme, olen keskittynyt Siraan enemmän..). 

Tietäisitkö, mistä sellainen löytyisi?
"Sulla on nakki, mä näin sen!"
Selvennyksenä vielä, että Midori on todella kiltti lapsia kohtaan kivusta huolimatta. Murahtaa ja pakenee, ei ole koskaan ollut agressiivinen. On ollut todella lapsirakas aiemmin, nytkin selvästi tykkää omista lapsista, mutta jatkuva varuillaan olo tekee koirasta stressaantuneen. Lapsivieraat eivät siis ole kiellettyjä uudessakaan kodissa, mutta lasten kanssa asuminen on vähän liikaa.

Midori rakastaa treenaamista! Sitä saa todella helposti motivoitua, vahva miellyttämisen tarve. Lenkillä voi rähistä ohimeneville koirille, mutta ainoana koirana tämäkin varmasti helpottuu muutaman nakin kanssa tehdyn ohitusharjoittelun jälkeen. Treeneissä ollessamme Midori keskittyy vain minuun, ei muihin koiriin, siellä ei haukuta muita vaikka ne tulisi lähellekkin.
Arki Midorin kanssa on helppoa. Midori tykkää rauhasta, viihtyy sohvalla kainalossa tai lattialla loikoillen. Aina valmiina kuitenkin lenkille lähtöön, kulkee autossa hyvin mukana valjaissa tai häkissä.
Mielestäni koiran sairaalloisuutta ei näe juurikaan muuten kuin siinä, että haluaa makoilla rauhassa keskellä lattiaa ja selkeästi tarvii sen oman rauhansa ja rentouden. Lisäksi talvella tassut kärsii lumesta, olemme silloin käyttäneet tossuja, mitkä ovatkin helpottaneet koiran oloa.
Ihana koira! Ikinä en antaisi pois, ellei selvästi olisi koiralle parempi niin.. Midorilla on edessään vielä monta hyvää vuotta, rauhallisessa kodissa.. :)

3 kommenttia:

  1. Tsemppiä vielä uuden kodin etsintään! Se tulee olemaan tosi raskasta, mutta oikean kodin osuessa kohdalle, Midorille tärkeää.

    VastaaPoista
  2. Midori on aivan ihana koira, tykkää rapsutuksista ja on kova pussaileen! :) Jos meillä ei Minniä olisi, ottaisin Midorin meille ehdottomasti. Jos sopii niin voisin laittaa täälä päin ilmoitusta erittäin suosittuun eläintarvikeliikkeeseen ja eläinlääkäriin? Tsemppiä uuden kodin etsintään, Midori ansaitsee hyvän ja rakastavan kodin! :)

    T. Satu from Vammala :)

    VastaaPoista
  3. Johanna, on tää raskasta kyllä :( tuntuu pahalta pettää Midori tällä tavalla, mutta Midori tarvii rauhaa enemmän kuin meitä :(

    Satu, mä mielelläni antaisin Mitskun sun hoiviin! :) Laita vaan viestiä ja blogia eteenpäin, toivottavasti kunnon koti löytyy! Oon niin surullinen.. :(

    VastaaPoista