Kuvien kopiointi ilman lupaa kielletty!

tiistai 31. toukokuuta 2011

Häntä pystyyn ja uuteen nousuun!

Mä ihan oikeasti hetken jo mietin sunnuntain jälkeen, että jaksanko mä treenata tavoitteellisesti Siran kanssa nyt. Tuli vähän sellanen olo, että mä en jaksa treenata oma-aloitteisesti tarpeeks saadakseni niin hyviä tuloksia, joihin olisin tyytyväinen. Sunnuntai meni vähän itsesäälissä ja omaa treenimotivaatiota miettiessä.

Maanantaina olin jo ilmottautunut uusiin kisoihin hakeamaan sen kolmannen ykköstuloksen alokasluokasta. Toinenhan siis tulee SM-kisoista, se on päätetty. Nyt on koettu todellinen epäonnistuminen, joten ei o enää väliä vaikka jotkin muutkin kisat menis pieleen! ..Kunhan vain SM-kisat onnistuu täydellisesti.. :D Tavoitteena on siis edelleen saada TK2 syksyllä viimeistään. Ajattelin, että tällä hetkellä sopiva kisatahti olisi joka toinen viikonloppu, katsotaan sitten syksymmällä uudestaan. Eli 11.6 on seuraavat ja sen jälkeen 3.7. Sitten vähän mietin, lähtisinkö hakemaan lisää haastetta ja hakisin kolmannen ykkösen todella vaativalta tuomarilta vähän pidemmältä? :) Saapi nähdä, mitä keksin Siran pään menoksi.. :D

Tämän päivän treenit sitten jatkui nosteessa, meni AIVAN loistavasti! Sira oli skarppina ja innokkaana, oikeiin nautti tekemisestä keskittyen vain muhun. Jes! Paikkamakuussa kylläkin taas nousi, mistä ihmeestä tämmöinen nyt tulee?! Nyt tehotreeniä siihenkin, samaan aikaan luoksetuloja Jaden kanssa ;)

Seuraaminen oli loistavaa!! En tiedä, miksi. Sira seurasi täydellisellä paikalla, katsekontaktissa vaikka mulla oli leuka ylhäällä. Jotenkin vain kaikki kolahti paikalleen, mä näin koiran hyvin vaikken sitä katsonutkaan, Sira seurasi huomattavasti taaempana ja mä opin sen oikean palkkaamiskohdan, etten vedä sitä palkalla eteenpäin ja Siran seuraaminen oli kaiken lisäksi todella innokasta! Käännökset oli hienoja, nopeita ja tiiviitä. Tuollaista seuraamista kun saatais sitten kisoissakin, saatais kyllä tiukemmaltakin tuomarilta hyviä pisteitä! Kyllä jäi hyvä mieli tuosta, meillä on sittenkin toivoa! :)

Hyppy, luoksetulon pysäytys ja paikkamakuun lisäharjoittelut meni kanssa todella hyvin. Siralla oli kyllä into tehdä, ehkä Sira vaatiikin enemmän treeniä innostuakseen? Eilenkin treenattiin ja tänään meni tosi hyvin. Ekoissa kisoissakin treenattiin vielä edellisenä iltana ja aamulla jonkin verran kertausta. Täytyypi kiinnittää huomiota..

Jee, hyvillä fiiliksillä nyt odottamaan, että huomenna saa jatkaa taas harjoittelua sm-kisoihin ;)

P.S. Lupauduin edustamaan Ulvilan palveluskoiria 2012 SM-tokossa, joko Siran tai Jaden (tai ehkä molempien!) kanssa! Jaden kanssa tavoitteet siis tarkentuivat, ensi kesään mennessä ALO/AVO taso ja Siralla sitten VOI/EVL.. Jos ollaan jo EVL:ssä Siran kanssa, niin voidaan ilmeisesti osallistua molempien kanssa, Jade edustaisi joukkuetta ja Siran kanssa kisattaisiin henk.koht. sm-tittelistä. Aika hurjaa! :D

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kisat Siran kanssa

Kisat meni hyvin ja huonosti, sääkin oli kamala. Aivan koko ajan satoi! Juuri ennen alokasluokan alkua alkoi tuullakkin kamalasti, ei ollut kyllä sään puolesta nautinto!

Tuloksia:
Luoksepäästävyys 9
Paikkamakuu 0!!!! (Ei oo kyllä Siran tapaista nousta :( Nousi ensin rapsuttaan/nuoleen ja jäi istumaan, juuri kun liikkuri sanoi "aika, palataan koirien luo" nousi Sira seisomaan ja istui takaisin samantien :/ Siinä meni meidän ykköstulos sivu suun. Harmittaa NIIN vietävästi! )

Seuraaminen kytkettynä 8
Seuraaminen vapaana 8.5
Liikkeestä maahan 9 (seuraaminen väljää ja haahuilevaa, maahanmeno oli hyvä, nopea ja pysyi maassa hienosti loppuun asti)
Luoksetulo 10
Liikkeestä seis 10
Hyppy 10
Kokonaisvaikutus 10


Muuten meni siis hyvin, tuo paikkamakuu jäi vain kovasti kaivelemaan.. Siralla tuli selvästi joku ajatuskatko, koska ei ole kovinkaan nousuherkkä yleensä ollut. Toivottavasti tuo ei nyt sitten tule tavaksi!
Jos me oltais saatu paikkamakuusta täydet 10 pistettä, olisi tulos ollut 187 pistettä.. Plaah. No, turha sitä harmittelemaan, nyt tehoseuraamista jotta saataisiin seuraaminen kympin arvoiseksi! Kaksi viikkoa vielä aikaa..

Kisoista oli kyllä hyötyä, opin vähän Siran kisakäyttäytymistä. Siralle ei sovi se, että se napataan autosta suoraan kehään. Siraa tarvii vähän herätellä luoksetuloilla ja muilla kivoilla liikkeillä, jotta tajuaa nyt olevan tosi kyseessä. Siran tarvii myös päästä vähän katselemaan tilannetta, mutta käskyn alla. Makaaminen rauhoitti Siraa, keskittyi heti enemmän kun muutaman kerran pyysin maahan.
Siran vire pysyy hyvin pitkäänkin treenatessa, joten Siraa on turha yrittää nostattaa riehuttamalla, siitä se menee vain ylikierroksille ja keskittyminen herpaantuu. Voi että, kun olisikin joku tilaisuus vielä harjoitella ennen sm-kisoja kokeenomaisesti!

Tuomarina oli Tiina Heino, etukäteen pelkäsin hurjasti kun kaikki sanoi Tiinan olevan supertiukka. Kyllähän Tiina oli tiukka, mutta reilu. Pisteitä meni virheistä, niinkuin kuuluukin. Tuntuu hyvältä, että saatiin Siran kanssa niin hyviä pisteitä muista, seuraaminen olikin odotetusti huonoa. Tai no, eihän 8 arvoinen seuraaminen välttämättä ole huonoa, mutta Siran voi odottaa parempaa, ja kai multakin.

Kyllä me tästä vielä noustaan Siran kanssa, kunhan tänään mä nuolen haavojani :D Huomenna jatketaan, tassut kohti sm-kisoja! :)

perjantai 27. toukokuuta 2011

Möllitokoa Siran kanssa

Eilen oli Tupalam kentällä möllitokoa, pienessä tihkusateessa. Vähän oli juttuja hakusessa, ihan kuin Sira ei olisi enää tiennyt mitä siltä odotetaan! Rupesi jo jännittämään sunnuntain kisat, mitenköhän mahtaa mennä ja ennenkaikkea: mitä tapahtuu jos sataa vettä kaatamalla?!

Siran pisteitä:
Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 10
Seuraaminen kytketttynä 7
Seuraaminen vapaana 9
Liikkeestä maahan 9 tai 10..
Luoksetulo 10
Liikkeestä seis 9 tai 10
Hyppy 8 (Siinä Sira väisti mua kauemmas ja meni istumaan ennakkoon, ihan kuin oisin tallonut sen päälle! Jotenkin se hirveesti muutenkin varoi mua, oon tainnut astua sen päälle joskus.. )
Kokonaisvaikutelma 10

Seuraaminen on väljää ja edistää! En tiedä mikä siihen nyt auttas, mutta nyt olen vaihtanut palkkaamispaikan huomattavasti taaemmas, toivottavasti se edes sm-kisoihin mennessä tuottaa tulosta!

Kauhulla siis sunnuntain kisoihin.. :D

maanantai 16. toukokuuta 2011

Kolmas kerta toden sanoo..

Nimittäin metsäreissu Jaden kanssa! Pentu ei lähtenyt kuin kerran vähän kauemmas, muutoin se pyöri jaloissa, kuin hihnassa olisi ollut! Mahtavaa! :) Selkeä ero ensimmäiseen kertaan, jolloin Jade katosi surutta omille teilleen. Jee!

Sirakin pääsi metsään purkamaan energiaansa, Jade odotti sillä aikaa autossa. Ajattelin ensin päästää ne samaan aikaan Jaden oltua ensin yksin, mutta onneksi en päästänyt. Sira lähtee sen verran kauemmas kuin haluaisin Jaden menevän, ainakin nyt pikkupentuna vielä. Sira tulee hienosti kutsusta luokse ja pysähtelee kyllä katsomaan missä olen, mutta hieman turhan itsenäinen se silti on. Paha vain, että se on myös huimasti nopeampi kuin Jade, eli mä en ehdi kunnolla piiloon!! Sira löytää mut liian helposti, eikä ehdi huolestua katoamisestani tarpeeksi. Siraa voisi yrittää jo vähän huijatakkin jollain, pitäsköhän kätkee joku herkku jonnekkin ja hiipiä sillä aikaa piiloon? Kertokaahan vinkkejä!

Kävin metsäreissun jälkeen kaupassa ja päätin samalla ottaa Siran kanssa treeniä parkkiksella. Onneksi otin.. Tiedänpähän nyt, että Sira ei toimi yhtään jos maa on märkä.. Ei siis yhtään. Toivottavasti on sellaset kelit ennen kisoja, että ehdin treenata sitä(kin).. Häiriötä meen täytys harjoitella paljon enemmän, Sira on nyt kovin häiriöherkkä! Muutenkin tuntuu, että kaikkea muuta pitää vahtia ja tarkkailla eikä keskittyä muhun. Auttaiskohan jonkin asteinen huomioimattomuus..? Täytyy nyt sitten hienoina päivinä pakata lapset rattaisiin ja mennä lähikaupan parkkikselle treenaamaan edes vähän. Lopputulos siellä on muuten sitten se, että joutuisin treenaamaan sekä Siraa että Venlaa! Venla nimittäin rakastaa leikkiä koirankoulutusta. Idari ja nouto sujuu paljon paremmin kuin Siralla, seuraamisessa kummallakin parannettavaa ;)

Tein muuten loistokeksinnön kotona! Takapihan ovesta saa iltaisin peilin, kun ulkona on pimeää, sisällä valot päällä ja sälekaihtimet auki! Siinä edessä on hyvin tilaa ottaa seuraamista, eikä mun tarvi painaa leukaa alas katsoakseni, missä Sira tulee! Tämän keksin jääkiekon MM-kisojen loppuottelun aikana ;) nyt yritän joka ilta treenata seuraamista ainakin yhden nakin verran! :D

lauantai 14. toukokuuta 2011

Jade

Jade on nyt 12 viikkoa vanha ja kooltaan jo isompi kuin Sira. Huh, touhua on kyllä riittänyt! Nyt koirat tulevat toimeen hyvin keskenään, Siraa kylläkin taitaa vähän ahdistaa Jaden pentu-innokkuus. Painimista olen rajoittanut sisällä, ulkona saavat painaltaa minkä jaksavat, useimmiten Siraa ei niin kiinnosta leikkiä.

Paljoa ei olla treenaamalla treenattu Jaden kanssa, enemmän ollaan vain eletty lapsiarkea. Jade on mukana vetämilläni toko-tunneilla harjoittelemassa rauhassa odottelemista, nyt alan ottaa sitä myös Siran treeneihin, aina silloin tällöin. Jade osaa jo hienosti olla kytkettynä kiinni! Ei riuhdo ja mekasta, ainakaan paljoa :D kyllä sieltä välillä tulee vastalause, mutta todella lievä sellainen.

Nyt treenimme keskittyy laumavietin vahvistamiseen, tehostetusti! Jade on TODELLA itsenäinen pentu. Se ei paljoa sure, jos me katoamme näköpiiristä. Maailmassa on niin paljon kaikkea muuta mielenkiintoista.. Tästä kiukustuneena lähdin yksin metsään Jaden kanssa. Ekalla kerralla se painalsi niin rohkeasti, että itse oikein pelkäsin että kadotan pentuseni. Menin aina piiloon, josta se löysi minut heti, kun vain neiti suvaitsi saapua etsimään.

Olin jo ihan sydän syrjälläni, etten saa kunnon kontaktia pentuseeni, maalailin kauhukuvia Jadesta, joka ihan kylmästi muuttaa muualle hajujen ja makujen perässä. Onneksi toinen metsäreissu pelasti tilannetta: onnistuin menemään niin hyvin piiloon, että Jade ei löytänyt minua pitkään aikaan ja pelästyi! Kutsuin kerran nimeltä, odottelin ja kutsuin uudestaan. Parasta oli se, että minulla oli koko ajan näköyhteys pentuun ja näin, miten se reagoi kutsuuni! Se pysähtyi salamana, kääntyi ja lähti todella innolla etsimään. Voi sitä molemminpuolista riemua kun vihdoin kohtasimme :D Jade sai ruhtinaallisesti nakkeja ja pallokin tuli kehiin. (Jade tuntuu innostuvan/palkkaantuvan eniten lelupalkasta, nyt täytyy sitä vaan opetella.) Tämän jälkeen Jade ei lähtenyt 5 metriä kauemmas minusta! Yritin karistaa sitä kannoiltani, että saisin taas mennä piiloon niin ei. Kääntyilin, pysähtelin, pyrähtelin ja silti pentu seurasi kuin kytkettynä!! Loistavaaaa!! Opetus meni täysin perille. Täytyy sanoa, että kivi putosi sydämeltäni! Nyt luotan siihen, että Jade ei enää ole ihan niin rohkea lähtemään yksin minnekkään. Metsäreissuja aiomme toistaa nyt monta kertaa viikossa, kerta ei tuon pennun kanssa riitä kyllä pitkäksi aikaa ;) Sitäpaitsi, se metsässä rämpiminen tekee hyvää Jaden luustolle sekä emännän pakaroille ;)

JÄTÄ-käskyä olemme harjoitelleet ja tuntuu menevän hyvin perille. JÄTÄ on meillä ehdoton EI! EI-sanaa tulee hoettua koko ajan, se on nyt jo kulunut puhki.. Siksi oikeasti vaarallisiin tilanteisiin tarvitaan jämerämpi käsky. JÄTÄ-käskyä käytetään esim. koiran ollessa vaarassa juosta auton alle, menossa haistelemaan kyytä.. JÄTÄ-käskyä on käytettävä harkiten, todellisten ongelmien kanssa. Todellinen koitos tuli lenkillä, kun huomasin rotan raadon tienvieressä. Minulla oli vesipullo mukana, ilman sitä en olisi edes yrittänyt käyttää käskyä. En kuitenkaan tarvinnut vettä, vaan Jade veti nokkansa pois heti käskyn kuultuaan! Sen jälkeen olikin ilo ylimmillään ja koiraa palkittii namein ja leikein. Hyvä Jade! :)

Metsäreissujen jälkeen meillä tuntuu olevan eri koira. Jade kaipaa enemmän läheisyyttä eikä ole niin koppava. Kontaktia on ollut enemmän, sekä sellaista suomenlapinkoiran luonteelle kuuluvaa leppoisaa nöyryyttä. Kyllä Jadesta vielä koira saadaan! :)

torstai 5. toukokuuta 2011

SM-kisat

Me ollaan mukana!! JEE! Oon ihan superinnoissani, joskin myös kauhuissani.. Mitenköhän me mahdetaan pärjätä?? APUA.. Me ollaan nyt käyty kaks kertaa viikossa treeneissä, treenailtu (liian vähän) kotona ja alotettu kohottaan koiran ja omistajan kuntoa rullaluistelulla! Täytyy vaan pitää huoli, ettei Sirkkunen mee jumiin luisteluista, pitää muistaa hyvät alkulämmöt ja jäähdyttelyt. Luulen silti, että aluksi mun kunto on niin huono etten mä jaksa luistella niin paljoa, että se tekis Siralle pahaa.. :D

Treeneissä on mennyt ihan ok, kamalan paljon meillä on virheitä! Jotenkin tuntuu siltä, että ennen ku alettiin tosissaan treenaan niin kaikki liikkeet meni paremmin ja mä olin paaaaljon tyytyväisempi. Nyt vähän joka liike rakoilee jostain kohtaa. Ei taida tulla toukokuun kisoista ihan niin hyvää tulosta mitä meen ekoista tuli, mutta mä vetoan sit siihen että tuomarikin on tiukempi ;)

Leuka alkaa jo pysyä ylhäällä ja vartaloavut vähentyä. Seuraaminen on aika hukassa, Sira hakee paikkaansa vielä. Nyt sain kyllä kuulla, että mä palkkaan ihan liian eteen seuraamisessa, (enpähän totakaan o ite huomannut treenatessa..) joten nyt yritetään palkata oikein hurjasti ja kunnolla taakse. Sira hakeutui heti taaemmas kun tiistaina ekaa kertaa treeneissän näin tehtiin, joten ehkä me ahkeralla harjoittelulla seuraamisesta kunnon liike vielä saadaan :D

Ruutu on nyt jotain ihan ihme sähläystä! Nyt palataan ihan lähelle ja otetaan takuuvarmat onnistumiset joka kerta, ei mitään mahdollisuutta lähteä reunasta ruutuun tai mennä haistelemaan maata matkan varrella. Toivottavasti Sirakin lukee tämän täältä, että tietää sitten miten pitää toimia! :D

Luoksetulon pysäytyksessä hiipii eteen yli kaksi koiranmittaa, joten tehostin käsimerkkiä SEIS-käskyllä. Pysähtyi kuin seinään. Löi jarrut niin nopeesti pohjaan, että liuku oikein eteenpäin. Se oli aika hienon näkönen :) Täytyy nyt seurata, että pitääkö vaihtaa sanalliseksi tuo käsky, Sira kun tuntuu kuuntelevan sanoja paremmin kuin käsiä.

Ekaa kertaa otettiin tiistaina idioottirinkiä, tosin suoralla. Jäi joka kerta seisomaan. Sen jälkeen on aina tarjonnut seisomista. Pöh. Tehotreeniä tähän, mutta taidan jättää sen istumisen vielä enemmän taka-alalle, ettei sekota vielä alokasluokan kisoissa sitä. Treenataan siis kyllä sitä, mutta keskityn enempi siihen, että osaa varmasti valita oikein SEIS tai MAA- käskyistä. Ainakin nyt taas, kun tarjoaa pelkkää seisomista..

Metallinoutoakin kokeiltiin, kapulanpitoahan ollaan harjoiteltu jo aiemmin, kahden koiran ja Venlan kanssa :) Se ei oikein sujunut, Sira ei halunnut oikein hakea kapulaa. Jäi varmistelemaan että ihanko tosissaan hänen pitää se kapistus hakea. Harjoittelu jatkuu siis sekä puu- että metallikapulalla.

Ollaan Siran kanssa menossa TVA ry:n seminaariin harjoituskoiraksi. Aiheina on "aloittelijasta kisakoiraksi" sekä "koiran viretila". Onneksi nämä tulee ennen toukokuun kisoja ja SM-kisoja!

Eli meen tavotteet on nyt sitten saada Uvilasta 29.5 ja SM-kisoista 11.6 1-tulokset ja TK1 :D Siitä sitten muutama avoin luokka ja 7.8 mitteleiden rotumestaruuskisoista TK2 ;))