Kuvien kopiointi ilman lupaa kielletty!

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kurinpalautuksen tuloksia!

Pakko nyt heti kertoa, että "kurinpalautus" on tuottanut tuloksia! Johtajuushan mielletään yleensä negatiiviseksi, joskus jopa väkivaltaiseksi. Ilman yhtään väkivaltaa, kuritusta tai muuta ikävää olen saanut Siran kanssa hienoa edistystä asioissa, jotka olivat meillä ongelmia.

Ensinnäkin, ruokapöydän ääressä kerjääminen. Normaalisti Midoria ja Siraa sai kieltää kymmeniä kertoja tulemasta pöydän lähelle. Heti, kun selän käänsi niin jompi kumpi oli Venlan syöttärin vieressä ja arvatkaapa vain onko lapsesta kiva syöttää omaa ruokaansa koirille! Katin luona aloitimme Siralle harjoittelun: pois-käsky -> loikoilukomento -> heti kun tuli pöydän viereen vein Siran toiseen huoneeseen, ovi kiinni. Siellä se oli noin puoli minuuttia ja sitten vapautin mutta kielsin tulemasta keittiöön. Taas yritti hiipiä lähelle joten vein huoneeseen. Tein tämän 3 tai 4 kertaan, sen jälkeen Sira ei sillä ruokailulla tullut kertaakaan pöydän lähelle. Sen jälkeen Siralle on riittänyt yksi pois-käsky ja paapimaan-komento, jota käytän silloin kun haluan koirieni menevän rennosti makoilemaan. Tämä toimi siis vieraassa paikassa ja kotona, muiden koirien touhutessa omiaan. Midorille sama juttu kotona, mutta vain kerran huoneeseen niin johan herra tajusi. Selvästi sillä ei ollut niin kova vietti tulla mamman lähelle.. :D

Tässäkin, kuten muissakin komennoissa, on tärkeää vapautus! Koira on muistettava joka kerta vapauttaa käskyn loputtua, jotta koira tietää että nyt sen on lupa mennä taas pöydän lähelle. Jos vapautuksen aina unohtaa, ei koiralla ole käsitystä siitä, kuinka kauan sen pitää olla käskyn alla. Vapautus on yhtä tärkeä asia opettaa koiralle kuin itse käskykin! Yleensä vain se on omistajalle vaikeampi asia kuin koiralle ;)

Muita tuloksia Siran kanssa on se, että se ei koko ajan hae huomiotani eikä seuraa perässä. Nyt se makoilee lempipaikoillaan rentona, vaikka minä pyörin lasten ja sotkujen perässä ympäri kämppää.. Tätä siis jatketaan ehdottomasti! Katsotaan, mitä muuta saamme aikaan vielä :)

1 kommentti:

  1. Hienoa!
    Tulee itsellekkin onnistumisen tunne kun neuvoista on ollut hyötyä vaikka vähän "rajuilta" konsteilta ne varmasti "Hennan hellivauvalle" tuntuu! =) Hyvä Henna ja Sira!

    VastaaPoista